Scandalul fraudelor bancare se extinde la 'discretu' Fond de Contragarantare

Data publicarii: 06-11-2012 | Finante-Banci

Fondul de Contragarantare - o institutie de care foarte putina lume a auzit, dar care administreaza active de 100 de milioane de euro - a emis garantii pentru creditele acordate unor firme anchetate de DIICOT. 

Scandalul fraudelor de 22 mil. euro in care au fost implicate sucursale ale BCR, BRD si CEC a ajuns pana la nivelul al doilea al mecanismului de garantare creat de stat pentru sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) - Fondul Roman de Contragarantare, care a efectuat deja o plata in contul unui credit contractat de o firma al carei nume apare in dosarul aflat pe masa procurorilor DIICOT.

Fondul de Contragarantare este o institutie de care foarte putina lume a auzit, dar care are sub administrare active de 100 mil. euro.

"A fost efectuata deja o plata in contul unei garantii emise pentru una din firmele care apar in dosarul DIICOT. Dosarul de creditare a ajuns la noi pentru verificare in momentul efectuarii platii si acel dosar parea perfect si nimeni nu ar fi putut banui ca este vorba de o frauda. Dosarul complet de creditare ajunge la noi doar la efectuarea platii nu si in momentul emiterii contragarantiei", a declarat ieri Ioan Hidegcuti, presedintele Fondului de Contragarantare.

Integral in Ziarul Fianciar